onsdag den 14. februar 2018

Tips til at Læse Mere




For det første er det vigtigt at få noget på det rene. Hvis du gerne vil læse mere, så skal der også sættes mere tid af til det. At blive god til at læse mange bøger, er ligesom med så mange andre ting, det tager øvelse, en smule dedikation og tid. 



Vær kræsen. Når det gælder bøger må man godt være kræsen. At kæmpe sig igennem en bog, som egentlig ikke interesserer en er fuldstændigt unødvendigt, medmindre det selvfølgelig er skolearbejde. Vælg bøger du tror vil fange dig, så vil du hurtigere nå igennem, og have det en del sjovere imens.


Hav et forråd. Sørg for altid at have en bog klar i baghånden, i tilfælde af at du færdiggør din nuværende bog, eller har brug for noget forandring fordi du er ved at gå død i den ene. Når du færdiggør en, og allerede har en ny til at lægge på bordet, er det bare nemmere at fortsætte når man nu er så godt i gang. Hvis man først skal vente på at låne den, eller vente flere dage, kan luften ligesom nå at gå lidt af ballonen, og lysten forsvinde. Så hold ilden gående ved at antænde den med en ny bog.


Sæt Stemningen. Tænd et duftlys, find et tæppe, fyld en sofa med puder og hop i. Evt. lidt snacks eller noget varm kakao, og hvis du godt kan koncentrere dig imens, så sæt noget instrumentalt musik på. Gør lidt ud af det så det bliver hyggeligt. 


Sæt et mål. Sæt et mål du ved du kan nå, det gør det en del sjovere. Sæt et realistisk mål, så du ikke får stress, hvis det hele kører og målet er for nemt, kan du jo altid sætte det op. Du kan enten sætte et antal bøger om måneden, i gennemsnit om måneden, eller årligt. 


Hold ud. Nogle gange gider man bare ikke mere, men man må ikke give op. Selvom du virkelig ikke er i læsehumør, eller virkelig ikke har lyst til at starte på en bog, så tving dig selv til alligevel at sætte dig ned, og læse minimum 5 sider, et kapitel eller i 10 min. Hvis du virkelig stadig ikke orker eller kan mere efter det, så læg bogen til side og vent et par timer. Nogen gange skal man bare lige i gang, og det kan godt tage noget tid, man skal bare lige over muren. Andre gange har man bare brug for en pause. 


Sæt tid af. Ikke kun til selve læsningen, men også til at tage en tur på biblioteket, hvor du virkelig tager dig tid til at undersøge bøgerne, hive random bøger ud af hylderne og læse på bagsiden, gå på jagt. Tag i en boghandel og se hvad nyt der er udkommet, eller hvad der er på tilbud, eller tag i en genbrugsbutik og gå på skattejagt. Tag dig tid til at undersøge og gå på jagt efter nye bøger. Når man så har fundet dem, glæder man sig endnu mere til at komme hjem og læse. 


Sæt dig og læs. Så simpelt kan det egentlig gøres. 



Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start