onsdag den 30. august 2017

Sommer Book Haul ☀






Jeg har egentlig fået købt en del bøger her i sommer, så nu da sommeren snart er slut, vil jeg dele mine fund med jer. Der er lidt forskellige slags, hovedsagelig YA... surprise. Halvdelen er købt i London på min tur, og resten - undtagen Min Mormor Hilser og Siger Undskyld - er købt over nettet











The Wonderful Wizard of Oz - L. Frank Baum

Den kendte børneklassiker (i hvert fald kendt i USA) om Dorothy fra Kansas, som kommer til det magiske Oz, hvor hun møder Fugleskræmslet, Tin manden og den kujonagtige løve. De har alle et ønske, og derfor begiver de sig af sted til Smaragdbyen, for at finde Den Store Troldmand fra Oz, og spørge om han vil opfylde deres ønsker.




The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Endnu en børneklassiker. Den fortælle om den lille prins, som kommer til jorden fra en anden planet. Her møder han en pilot der er styrtet i sit fly, og til ham fortæller han om sine eventyrer på andre planeter.




When Dimple Met Rishi - Sandhya  Menon

Handler om Dimple, som absolut ikke har kig på at finde en mand lige nu, selvom hendes mor presser på, og om Rishi, som er en håbløs romantiker og er helt med på det foreslåede arrangement som hans og Dimple's forældre har lavet. De er begge tilmeldt den samme sommerlejr, og tror de har regnet hinanden ud, men når kærligheden har bestemt sig, kan selv modsætninger tiltrække hinanden




A Traveller in Time - Alison Uttley

Handler om Penelope som er på ferie hos sin tante og onkel på gården Thackers. Hun ser små glimt til fortiden, indtil hun en dag går igennem en af dørene og ender i 1582 hos familien Babington som planlægger, at befri den tilfangetagne Marie Stuart af Skotland. Man følger hende balancere i begge verdener, og mærker hvor hjemme hun føler sig begge steder. Når hun er i år 1500 glemmer hun det meste fra nutiden, men hun har glimt, hvor hun husker, og hun ved hvordan deres planer om at redde den fængslede dronning ender, men kan kun stum se til, og hjælpe så godt hun kan.





The Hate U Give - Angie Thomas

En ungdomsbog om nutidens rascisme, som er et langt større problem end hvad vi går og bilder os selv ind. Den fortæller om teenageren Starr, som ser sin ven blive skudt af en politibetjent. Man følger hendes frygt for hvad der vil ske, hendes ønske og kamp for retfærdighed, og hendes helt almindelige hverdag der er så langt fra vores egen. Hun bor i hvad hun selv ville kalde en ghetto, men går på en fancy skole en time udenfor byen, med folk der ikke aner eller forstår hvad hun går igennem. Hun lever sit liv i 2 verdener, men da de to verdener støder sammen, må hun lære hvem hun virkelig er, og hvem hun virkelig ønsker at være.




Six of Crows - Leigh Bardugo

Handler om 6 unge mennesker, som skal gennemføre et umuligt kup. De har hver deres grund til at være med, og de har hvert deres ønske, som de håber at kunne realisere med belønningen fra kuppet. En broget flok, de fleste er på den forkerte side af loven, og ingen af dem har en nem fortid bag sig. Fyldt med action og "superkræfter" og eventyr.




Under Rose-Tainted Skies - Louise Gornall

Er en bog der følger Norah, som lider af agorafobi. (Agorafobi er en fobi for at bevæge sig udenfor sin gadedør, åbne pladser eller sociale situationer med mange mennesker til stede) Hun bevæger sig sjældent udenfor en dør, og kæmper mod angst og panikanfald. En dag flytter der nye ind i huset overfor, en af dem er en dreng på hendes alder, og så betyder det at være i sikkerhed pludselig lidt mindre, og han lidt mere.





Made You Up - Francesca Zappia

Alex har problemer med at finde ud af havd der er sandt, og hvad der opdigtet. Hendes hoved laver nogengange tingene om, men hun ved ikke hvornår, så hun kan ikke stole på det hun kan huske eller det hun ser. Efter en hændelse, skifter hun skole, klar til en ny start, og snart har hun venner, tager til fester, og forelsker sig, men hendes manglende evne til at kunne skelne virkelighed fra fantasi kan få store konsekvenser for dem der er tættest på hende. (Ja det meste er taget fra synopsen bag bogen, som man vist godt kan høre, men jeg har ikke læst den endnu, så jeg kan ikke gøre det bedre end det)





Min Mormor Hilser og Siger Undskyld - Fredrick Backman

Handler om 7-årige Elsa og hendes bedsteven, hendes 77 årige mormor. Hendes mormor bliver kaldt tosset af andre, men hun er Elsas superhelt, og fortæller altid historier. Da mormoren bliver syg, sender hun Elsa ud for at sige undskyld på hendes vegne. Her følger man Elsas eventyr rundt i ejendommen, til de brogede beboere.





This Is Where It Ends - Marieke Nijkamp

Bogen foregår over 45 minutter, hvor vi følger 4 forskellige personer under et skoleskyderi. Man følger deres kamp for overlevelse og flugt fra en hævngerrig elev med en pistol.





Etiketter: , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start