onsdag den 18. april 2018

Genfortællinger - Anbefalinger

De sidste par år er genfortællinger af kendte - og ukendte - eventyr og fortællinger blevet ret populære. Det er altid spændende at se hvordan forfatteren drejer og fortolker/omfortolker historierne og får noget helt nyt ud af det. Jeg har samlet en slat bøger som jeg selv har nydt. 


Lunar Krøniken - Marissa Meyer


Lunar Krøniken omfatter de 4 bøger: Cinder, Scarlet, Cress & Winter. Udover det er der lavet 2 ekstra bøger, en med små historier fra verdenen der hedder Stars Above, en anden hvor vi hører skurkens baghistorie: Fairest. Cinder er en genfortælling af Askepot, Scarlet er en genfortælling af Den Lille Rødhætte, Cress er Rapunzel og Winter er Snehvide. De er virkelig godt skrevet, fyldt med oplevelser og action. Hovedpersonerne bliver vævet virkelig godt ind i hinanden, og komplimenterer hinanden godt med alle deres forskelligheder. Alle bøgerne er virkelig godt gennemførte og ryster de kendte eventyr godt og puster nyt liv i dem, uden at ødelægge kilden. 



Heartless - Marissa Meyer


Også af Marissa Meyer. Dette her nok lige så meget en forgænger-ish til Alice i Eventyrland. Her følger vi Hjerter Dronning fra Alice i Eventyrland. Vi møder hende før hun bliver dronning, og ser hvordan hun blev som hun blev. Helt fantastisk. Det finurlige eventyrland som Caroll skabte, fører Marissa Meyer godt videre. Den er virkelig eventyrlig og smuk. 


Sisters Red - Jackson Pearce


Sisters Red er også bygget på Den Lille Rødhætte, selvom meget er ændret. Her følger vi to søstre, som blev angrebet af varulve som små, og nu jagter de dem for at dræbe dem, så de ikke kan skade andre. Den er ikke lige så tæt forbundet med sit oprindelige eventyr, som de andre på denne liste, men det er et sjovt spin på den klassiske fortælling. Bogen er ret actionpacked, og hvis du elsker varulve og piger med økser, så er dette her helt klart bogen for dig!



Ella Enchanted - Gail Carson Levine


Baseret på Askepot. Ella får forbandelsen altid at adlyde, i dåbsgave af sin fegudmor. Så alt hvad folk siger hun skal gøre, skal hun gøre, hun har intet valg. Vi følger hende imens hun kæmper med forbandelsen og tager ud for at få den brudt. Den er fantastisk sød og virkelig smuk. En stærk eventyrlig fortælling. 




The Goose Girl - Shannon Hale



Baseret på Grimms eventyr: Gåsepigen. Vi følger prinsesse Ani som skal giftes, men på vej til sin brudgom, overtager hendes kammerpige hendes plads, så hun må flygte og ender som gåsepige. Denne fortælling er et vaske ægte eventyr. Den er fyldt med magi, venskaber og kærlighed. Den er utrolig smuk skrevet og med et fantasifuldt magi-system. En af mine yndlings feel-good bøger. 






Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start