torsdag den 21. september 2017

Bøger om sorg og døden

Sorg og død er ikke noget der er let at snakke om, eller beskrive, for vi oplever det alle forskelligt. Mange bøger har et sorgelement eller et kort møde med døden, men de bøger jeg har med her, har sorg og døden som hovedemne. De tager sig tid til at beskrive det og hvordan det påvirker livet. Det er ikke i alle bøgerne der er nogen der dør, for man kan godt bære på sorg udenom døden, så forhåbentligt spoiler jeg ikke for mgeet for jer.





Time To Say Goodbye - S. D. Robertson


Wills 6-årige datter Ella har allerede mistet sin mor, og der er absolut intet der kan skille ham fra hende. Nå ja, bortset fra, måske, døden. Man følger hans sjæl der kæmper med at give slip, og forlade sin datter.



Before I Go - Colleen Oakley


Daisy har brystkræft, og da hun indser at hun snart vil se døden i øjnene, går hun igang med en mission. At finde en ny kone til sin mand, så han ikke skal være alene når hun er væk. Handler om hvad der sker, når man ved at døden nærmer isg med faste skridt, og hvad man går igennem.




Bogtyven - Markus Zusak



En historie fortalt af døden, handler selvfølgelig om døden, og dens lange fingre og hvordan de griber fat overalt. Den foregår under 2. verdenskrig og er utrolig nuanceret og viser alle de skikkelser døden kan tage.




Mokka - Tatiana de Rosnay


Handler om den sorg og vrede en mor er efterladt med, efter hendes søn er blevet påkørt af en flugtbilist, og nu ligger i koma. Hun begynder eftersøgningen på den mand der ændrede hendes liv til det værre, ved at skade hendes søn. Der er masser af stof til eftertanke ved denne her bog.



Monster - Patrick Ness


Monster handler om 13-årige Connor hvis mor er syg. Vi følger ham igennem en del af den lange process han går igennem. Forvirrende store følelser, skræmmende tanker og et hav af frygt som han går alene med.




En Flænge i Himlen - John Green


De fleste kender nok historien om de to kræftramte teenagere der forelsker sig, imens døden hele tiden puster dem i nakken.





En Mand der hedder Ove - Fredrick Backman


Den handler om den ældre mand Ove, som har mistet sin farverige kone, og nu lever i et gråt liv. Man følger ham i hans liv fyldt med sorg, og mærker tomheden der fylder ham, og livet der ikke er meget værd mere. Det lyder ret hårdt, men det hele er ikke kun fyldt med gråt, der er solskinsstråler.





Etiketter: , , , , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start