fredag den 24. marts 2017

Når du ikke har råd til bøger

Det er sidst på måneden, pengene er få, eller måske er du ved at spare op, du har lige færdiggjort endnu en god bog, og er nu desperat efter endnu en. Din hjerne og hjerte higer efter en ny bog, men…. Du har ikke penge til at købe nogen lige nu. Ja, jeg ved det. Det er forfærdeligt, absolut forfærdeligt, men sker så ofte, så her er nogle tips til hvad du så kan gøre.




Biblioteket – det mest oplagte er at tage på biblioteket, biblioteket er fantastisk. Et godt bevis på at mennesker rent faktisk kan skabe noget smukt og godt. Tag en tur ned til det lokale bibliotek, eller tjek om der kommer nogle bogbussser hen til dig snart, og led løs. Du vil med garanti finde en bog der er værd at læse, og slukke din tørst. Hvis du ikke finder noget nede i dit bibliotek, kan du altid reservere og finde andre bøger inde på Bibliotek.dk som kan blive sendt hjem til dit bibliotek. Der er så mange flere bøger der kan lånes, end man lige går og tror.



Venner – Hvis du har nogle venner der elsker at læse ligesom dig, vil de helt sikkert være villig til at låne ud af deres eget private bibliotek. Spørg om du må låne deres yndlingsbog, det er en fantastisk mulighed for at læse noget du måske ikke selv ville have valgt, og en god måde at lære noget om din ven. Ens yndlingsbog kan sige meget om en person tror jeg. Så lån, lån lån. Og det bedste ved denne mulighed er, at efter du har læst bogen, kan i sætte jer og fangirle og debattere i flere timer om bogen.



Nettet – Der er overraskende mange gratis bøger at finde på nettet, nok mest hvis du kan lide at læse engelske bøger. Specielt klassikere kan man snildt finde et gratis download af.



Genbrugsbutikker – Hvis du har lidt penge tilovers, en 20’er eller 30 kroner, så kan du snildt købe nogle bøger i genbrugsbutikkerne. Hvem ved måske støder du på et hidden gem? Genbrugsbutikkerne er i hvert fald værd at udforske, ofte har de de flotteste gamle bøger, og andre gange er man så heldig at finde en ret ny bog, som nogen har givet fra sig. Man siger jo "One man's trash, is another man's treasure". Prøv en genbrugsbutik, virkelig! Der er ikke noget bedre end en skattejagt derinde. 



Genlæs - Måske er tiden inde til at genlæse en af de bøger du allerede ejer. Hvis det er langt tid siden du har læst en af dine yndlingsbøger, så grib fat i den, og lad dig suge ind i den velkendte verden. Hvis du kunne lide en bog første gang, kan du helt sikkert også lide den anden gang. Ofte er det bare svært at 'lade sig nøjes' med en historie man allerede kender, når man ved der er så mange ukendte historier der er derude og venter på en. Men hvis du vil være 100% sikker på at læse en god historie, så genlæs en af dine yndlings. Det er altid så hyggeligt og rart, at tage tilbage til noget velkendt, og nogle gange er det godt nok at lade sig nøje.



Jeg håber i kunne bruge mine forslag til noget, og hvis ikke, så HOLD UD! Der skal nok blive råd til nogle nye bøger på et tidspunkt.

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start